CA | ES | EN

Eurecat Mobile Forum

La 8a edició del Eurecat Mobile Forum es va desenvolupar sota el lema “Tecnologia transformadora de nous models econòmics”.
El congrés va tractar diferents temàtiques en relació a la influència que la tecnologia té sobre l’evolució de la societat, una societat més connectada, més distribuïda, on el ciutadà cada vegada té més rellevància.
En els últims anys estem veient com la tecnologia ha estat l’origen i la base per a l’aparició de nous models de relació en la societat, suportada principalment per la implantació de la tecnologia mòbil i l’explosió de les xarxes socials.
Un altre dels canvis que actualment està patint la societat, i que en el futur més pròxim suposarà una nova revolució de gran impacte, és l’aparició de nous models de negoci, on la tecnologia és la peça principal.

Eixos del programa 2017

En la present edició, el congrés s'ha centrat en les iniciatives empresarials anomenades FINTECH, on l'aplicació de la tecnologia BLOCKCHAIN aportarà major transparència, seguretat i confiança per al ciutadà. El congrés també va tractar els aspectes de CIBERSEGURETAT en aquest nou panorama econòmic que ens arriba, i que marcarà el futur de la societat.

FINTECH

Fintech és un domini d’activitat en el qual les empreses utilitzen les tecnologies de la informació i la comunicació per crear i / o oferir serveis financers de forma més eficaç i menys costosa.

El canvi exponencial de l’entorn tecnològic que estem vivint fa que el sector financer estigui transformant de forma més profunda i diversa que mai. Cada vegada hi ha més empreses fintech que estan generant productes i serveis molt innovadors i això és un gran repte per als bancs, que han de ser capaços de gestionar aquest nou escenari.

En aquesta sessió hem parlat de:

-Els reptes de la banca per complir la Directiva de serveis de pagament II (PSD2) de la Comissió  Europea que els obliga a obrir les seves APIs a tercers de confiança, sempre que el client hi ha donat  el seu consentiment.
– Els beneficis que proporcionarà al consumidor en incrementar les ofertes i la competència
– Etc.

 

BLOCKCHAIN

Blockchain és un conjunt de tecnologies (P2P, segellat de temps, criptografia, etc.) que combinades fan possible que ordinadors i altres dispositius puguin gestionar la seva informació compartint un registre distribuït, descentralitzat i sincronitzat entre tots ells, en comptes d’utilitzar les tradicionals bases de dades.

La informació es transmet i guarda d’una manera extremadament segur, respectant la identitat i privacitat, gràcies a l’ús de claus criptogràfiques. A més és un registre que no permet la seva alteració i que és visible per a qualsevol participant de la xarxa (si aquesta és pública, com Bitcoin), afegint una gran transparència.

Gairebé qualsevol sector pot trobar avantatges si s’aplica adequadament el blockchain, ja sigui el de les assegurances, el de la salut, el del transport i la logística, o la indústria en general i molts altres més, ja que els pot ajudar a millorar els seus processos de negoci, i també a descobrir i explotar nous models.

En aquesta sessió hem parlat de:

– Com la revolució blockchain està afectant a la majoria dels sectors privats i públics i comptarem diversos casos de blockchain aplicats a diferents sectors.

CIBERSEGURETAT

La Transformació Digital està generant grans beneficis per a les empreses, però també està ocasionant un augment de les amenaces. Cloud, mobilitat, IOT i altres tecnologies relacionades amb els processos de transformació digital són fonamentals per al creixement dels negocis i la innovació, però també suposen noves demandes en seguretat.

En aquesta sessió hem parlat de:

-Quin ha de ser l’enfocament i l’estratègia que qualsevol empresa implicada en la transformació digital ha de tenir en compte en relació a la ciberseguretat?

-Quines mesures i polítiques s’hauria d’aplicar? 

-Nous models de seguretat i factors clau a considerar en la gestió d’amenaces

-Com afectarà el nou GPRD (General Data Protection Regulation l Regulació General de Protecció de Dades) que entrarà en vigor a principis de 2018 a tot Europa? Ajudarà a les empreses a fer front al ciberdelicte?

A qui va dirigit?

  • Emprenedors i desenvolupadors
  • CEO, CIO, CISO, etc.
  • Empreses TIC i no TIC que estiguin treballant en desenvolupaments i solucions per crear nous models de negoci.
  • Empreses TIC  interessades a conèixer noves oportunitats de negoci.

Per què no pots faltar-hi?

  • Perquè és el punt de trobada on conèixer les últimes tendències i generar nou coneixement. Des d’eines, solucions i casos d’èxit que ja estan al mercat.
  • Perquè és un espai de networking generador de noves sinèrgies i desenvolupament de negoci per la teva empresa.
  • Perquè és un aparador per a la teva empresa i per a les teves idees que podràs mostrar a tots els assistents.

L'EDICIÓ 2017 EN XIFRES:


+ 700

Inscrits 


22

Ponents


18

Entitats col·laboradores


+ 45

Impactes mediàtics


+500 tweets

Hashtag #EurecatMobile17


+20.000 pàgines vistes

Visites a la web

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!