CA | ES

Media

7
des.

L’Eurecat Mobile Forum abordarà l’impacte de la revolució Blockchain

L’Eurecat Mobile Forum abordarà l’impacte de la revolució Blockchain

  • La rellevància de la tecnologia Blockchain s’ha vist incrementada per l’ús cada cop més comú de les criptomonedes.
  • La vuitena edició del congrés, que se celebra a Barcelona el 29 de novembre, també se centra en els reptes de la ciberseguretat i les Fintech.

Barcelona, 6 de novembre de 2017.- La vuitena edició del congrés Eurecat Mobile Forum, que se celebrarà a l’Auditori Imagina de Barcelona el proper 29 de novembre, abordarà el nou paradigma de la tecnologia Blockchain en el món empresarial, la seva incidència en l’àmbit financer i els reptes de la ciberseguretat que es presenten en un entorn hiperconnectat i amb un ús creixent de les criptomonedes, com el Bitcoin.

El congrés, que compta amb el patrocini d’SmartCATALONIA i Mittum, començarà amb una sessió on s’avaluarà l’estat actual de la tecnologia Blockchain, també coneguda com cadena de blocs, i el seu potencial en àmbits com el de les criptomonedes i la banca online.

Mario Reyes, cap de recerca en IT Security d’Eurecat, destaca que “la tecnologia Blockchain no és nova, però la seva rellevància i potencial s’han vist incrementats per l’ús cada cop més comú de criptomonedes”. Reyes remarca el fet que “la revolució social i de negoci que estem vivint es basa en tecnologies com el Blockchain, no centralitzada, consensuada i més transparent”.

En aquest sentit, el director d’IT Security d’Eurecat, Juan Caubet, que moderarà la primera taula d’experts, afirma que el Blockchain  “obre la porta a models d’informació distribuïda, oberta i segura”, com la que fa servir el projecte BELIEVE, del què Eurecat lidera la part tècnica i que està utilitzant tecnologia de cadena de blocs per millorar el procés de verificació dels sistemes de vot electrònic actuals.

La segona ponència de la jornada versarà sobre l’impacte social que pot tenir la tecnologia Blockchain amb l’exemple d’experts com l’enginyer Iván Basart, que està treballant en un servei d’identitat digital universal basat en Blockchain.

Durant les sessions del matí també s’abordarà el segon eix del congrés sobre els reptes legals, tècnics i de ciberseguretat que presenta la revolució digital en el món empresarial. En aquest sentit, destaca la presència de l’advocat Xavier Foz, especialitzat en dret bancari i financer, que analitzarà els canvis que suposa la normativa europea de pagaments PSD2 que, entre d’altres, obliga les entitats financeres a compartir dades dels seus clients amb altres empreses del sector.

Les ponències de la tarda estaran dedicades a l’àmbit de les Fintech, empreses del sector financer basades en tecnologies com la banca mòbil o el núvol, que cada cop prenen una major rellevància. Aquest tercer eix del congrés comptarà amb una taula que abordarà l’estat actual i la projecció de la tecnologia Fintech durant els propers anys i que es complementarà amb una darrera sessió on s’exposaran tres exemples d’iniciatives ja existents.

Les inscripcions al congrés, organitzat pel centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) ja estan obertes i es poden tramitar gratuïtament mitjançant un formulari en línia.

Podeu consultar el programa aquí

Acreditacions i entrevistes a premsa@eurecat.org / 630425169

 

Sobre Eurecat

Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 600 professionals que generen un volum d’ingressos de 43 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.000 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona i Amposta i amb una seu a Brasil, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 73 patents i 8 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

Leave a Reply

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!