CA | ES | EN

Ramon Vicens | BLUELIV

VP Threat Intelligence

Ramon Vicens | BLUELIV

VP Threat Intelligence

Biography

Ramon es va unir a Blueliv a principis de 2010 com pentester i analista forense. En Blueliv, Ramon s’exerceix com VP de Threat Intelligence liderant l’equip d’R+D en el qual es realitzen investigacions exhaustives relacionades amb el món del frau electrònic i ciberamenaces presents a Internet, especialment totes aquelles derivades d’atacs de malware i APTs .
Ramon Vicens té més d’una dècada d’experiència en la indústria de seguretat de les TIC, havent dissenyat, i liderat la implementació del procés d’adquisició i classificació d’amenaces de Blueliv. Aquest procés és únic i està pendent d’una patent internacional i contribueix de manera significativa en la capacitat de Blueliv de detectar el robatori de dades i la distribució de malware a gran escala.
A més, en Ramon i el seu equip han aportat una contribució notable a investigació de grups cibercriminals, així com les seves pràctiques, com Dyre, Dridex, Vawtrak, Necurs regularment esmentats en mitjans nacionals i internacionals, com SC magazine, Forbes España, SIC .
També col·labora amb múltiples grups de la indústria i ecosistemes per millorar les capacitats de recerca i millorar la intel·ligència global d’amenaces cibernètiques.
Abans d’unir-se a Blueliv, Ramon va treballar a les companyies internacionals BDO i One eSecurity com a enginyer analista de ciberseguretat.
És un expert en honeypots / nets, maneig d’incidents, anàlisi forense, anàlisi de malware, enginyeria inversa i descobriment de tendències d’atacs cibernètics.
Ramon és llicenciat en Enginyeria de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Cataluña (UPC), Màster en Seguretat per la Universitat Ramon Llull i compta amb certificacions professionals de seguretat.

PONÈNCIA “Cybercrime industry – mitigant les bretxes de dades”

Les bretxes de dades són molt més freqüents del que la majoria d’empresaris creu.
De fet, més de 9 bilions de registres d’identificació personal s’han perdut o han estat robats des de 2013.
Encara que de vegades és culpa de l’error humà, moltes companyies simplement no estan fent prou per protegir-se d’atacs externs que tracten d’obtenir guanys financers.
Els ciberdelinqüents s’estan tornant cada vegada més creatius amb els seus vectors d’atac, i necessitem innovar en resposta.
Amb GDPR a la volta de la cantonada, l’ús del monitoratge avançat de Threat Intelligence per prevenir atacs abans que aquests succeeixin i mitigar el seu impacte quan ho facin, es tornarà fins i tot més crucial.

Sessió en què participa Ramon Vicens | BLUELIV

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!